maanantai 2. helmikuuta 2015

Muuttuvia aikatauluja. 

Tänään saatiin aamusta paljon aikaiseksi kun tentti oli siirretty keskiviikolle ja saimme palautettua kaksi ryhmätehtävää aamutuntien aikana. 

Oli oikeastaan tosi hyvä fiilis tästä päivästä kaiken kaikkiaan.

Tällä viikolla on vielä kolme tenttiä ja yksi näyttö. Huomenna pitää osoittaa osaavansa ruuanlaiton tärkeä taito. Että osaa huomioida asiakkaan erityistarpeet ja koota monipuolinen ateria, josta asiakas saa kaiken tarvittavan. 

Keskiviikkona on sosiaalipolitiikan ja etiikan tentti. 
Torstaina elintarvikehygienian tentti.
Pejantaina tentti vanhuusiän kehityksestä ja kasvun tukemisen ohjaamisen keinoista.

Sitten pitää vielä palauttaa muutama ryhmätyö tämän viikon aikana. 

Torstaina menen myöskin tutustumaan "kummiasiakkaaseen", eli henkilöön jonka luona tulen työparini kanssa käymään noin tunnin viikossa seuraavien kahden vuoden ajan. Hän asuu päihderiippuvaisille tarkoitetussa asuntolassa opistomme yhteydessä. Tämä on osa työssäoppimista.

Näin etukäteen tuntuu, että tuo pitkäkestoisin tehtävä tulee olemaan se kaikkien haastavin monella tapaa. Henkisesti ja fyysisesti ja ajanhallinnallisesti. Toivottavasti saamme jonkun "tosi hyvällä asenteella" mukaan lähtevän asukkaan, jottei heti alussa tule epätoivoinen olo. 

Tällä viikolla päättyy moni jakso ja ensi viikolla tapaamme monta uutta opettajaa aivan uusien oppiaineiden parissa. 

Olisi mielenkiintoista kuulla kuinka monta opintoviikkoa tässä on jo suoritettu niistä 180 viikosta, jotka kahden vuoden aikana tulisi suorittaa. Jotta voisi jollakin tavalla hahmottaa millainen työtahti tulee tulevaisuudessa olemaan. Että onko se aina näin kiireistä vai kiristyykö tahti vielä tästäkin. 

Myöskin olisi mukava tietää kuinka opinnot ovat sujuneet. Olen palauttanut hirmuisen määrän tehtäviä, ryhmätehtäviä ja osallistunut matematiikan kartoitukseen sekä lukiseulaan. Mistään en kuitenkaan ole saanut vielä palautetta, eli on vaikea arvioida olenko panostanut opintoihin tarpeeksi aikaa ja vaivaa. Itse koen, että olen panostanut tehtäviin melkoisesti kumpaakin ja olen osallistunut tunneilla käytyihin keskusteluihin aktiivisesti. 

No, aika näyttää pärjäänkö vai en. Joka tapauksessa koulussa on kiva olla ja olen todella iloinen siitä että opinnot osuivat juuri tähän kohtaan elämänpolkuani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti