maanantai 16. helmikuuta 2015

Ilman suurempia ennakko-odotuksia aloitimme tutustumisen asiakkaaseemme. Hän on melko aran ja yksinäisen oloinen, mutta hyväksyy / sietää meidän läsnäolon ja hetkittäin keskustelemme vilkkaastikin arkipäiväisistä asioista ja tv-sarjoista. 

Haluaisin luoda tapaamisistamme sellaisia, että luottamus meihin vahvistuu hänen omilla ehdoillaan, jotta hän vähitellen osaisi kertoa omista odotuksistaan ja toiveistaan tapaamistemme suhteen.

Tämän hetken tilanteessa ensimmäinen iso haaste on saada hänet toivomaan yhteistä tekemistä huoneen ulkopuolella, ilman että joudumme millään tavoin painostamaan. 

Kiireellä ja hosumisella ei tässä "tehtävässä" ole mitään sijaa, vaan luottamusta pitää rakentaa hitaasti ja vakaasti. Toinen haasteemme on oppia sietämään tilannetta, jossa näennäisesti tuntuu siltä ettei mikään etene. Hiljaista yhdessäoloa, jossa totuttelemme siihen että olemme tunkeutuneet toisen reviirille ja hänen puolelta totuttelua siihen, että on päästänyt ventovieraita elämäänsä.

Vuorovaikutus on hienovaraista ja asiakkaan omaa tilaa kunnioittavaa. Vaatii meiltä tilannetajua ja monenlaisia vaistoja, jotta osaamme lähestyä asiakasta oikealla tavalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti